Personvern

Informasjon om behandling og lagring av informasjonskapsler hos Spekestua.

Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler er små tekstfiler som sendes til og lagres på din enhet (mobiltelefon, PC eller nettbrett) og er vanlig på internett. Noen informasjonskapsler er nødvendige for at du skal kunne utnytte nettstedets fulle funksjonalitet, mens andre brukes for å forbedre din brukeropplevelse og gjøre det enklere for deg å navigere på nettstedet.

Det er to typer informasjonskapsler: permanente og midlertidige (såkalte sesjonsinformasjonskapsler). Permanente informasjonskapsler lagres som en fil på din enhet for en lengre periode for å tilpasse nettstedet til dine ønsker, valg og interesser. De brukes for eksempel til funksjoner som forteller deg hva som er nytt siden sist du brukte nettstedet. Når tiden er utløpt, er informasjonskapselen slettet neste gang du besøker nettstedet, og sendes mellom din enhet og serveren i løpet av tiden du er på nettstedet og slettes nå du skrur av nettleseren.

Hva informasjonskapsler kan brukes til:

  • Når du logger på et nettsted, blir en informasjonskapsel plassert på din enhet. I forbindelse med hver gang du endrer side, vil din enhet sende en informasjonskapsel til nettstedet du besøker og, ved å bruke informasjonskapselen, kan nettstedet avgjøre om du er logget inn og unngår å oppgi brukernavn og passord hver gang du skifter side.
  • Når du ønsker å skreddersy nettstedet til din bruk. Dette kan dreie seg om design på et nettsted du bruker ofte, tilpassede kontraster eller fontstørrelser, eller tilpasset sortering og utvalg.
  • På nettstedet som selger tjenester brukes informasjonskapsler for å gjøre det enklere å legge inn bestillinger.
  • For å registrere hvilke personer som besøker hvilke sider på et nettsted. Denne informasjonen kan deretter brukes til å velge passende annonsering eller skreddersy sidene som brukeren kan se. Mange informasjonskapsler som brukes for annonsering og skreddersydd innhold er tredjeparts-informasjonskapsler.
  • For å holde oppsyn med trafikken gjennom statistikk for å forbedre nettstedet og lære mer om forskjellige målgrupper. Mange informasjonskapsler som brukes til statistikk er tredjeparts-informasjonskapsler.

Rettigheter i forhold til dine opplysninger

Du kan ha visse rettigheter i henhold til databeskyttelsesloven i forhold til personlig informasjon Spekestua har om deg. Spesielt kan du ha rett til:

  • Be om en kopi av personlig informasjon Spekestua har om deg;
  • Be om at Spekestua oppdaterer den personlige informasjonen Spekestua holder om deg, eller selvstendig korrigerer slik personlig informasjon som du mener er feil eller ufullstendig
  • Be om at Spekestua sletter personlig informasjon som Spekestua holder om deg fra levende systemer, eller begrenser måten Spekestua bruker slik personlig informasjon på (for informasjon om sletting fra arkiver, se delen ‘Retention of personal information’).
  • Motta vår behandling av dine personlige opplysninger; og / eller trekke samtykke til vår behandling av dine personlige opplysninger (i den grad slik behandling er basert på samtykke og samtykke er det eneste tillatte grunnlaget for behandling).
  • Hvis du vil utøve disse rettighetene eller forstå om disse rettighetene gjelder for deg, følg instruksjonene etter dette punktet i denne personvernerklæringen.

Kontrollere informasjonskapsler

Besøkende kan ønske å begrense bruken av informasjonskapsler, eller helt forhindre at de blir satt inn. De fleste nettlesere sørger for måter å kontrollere informasjonskapsler på, for eksempel hvor lenge de er lagret – enten gjennom innebygd funksjonalitet eller ved hjelp av tredjeparts plugins.

Hvis du vil vite mer om hvordan du administrerer og sletter informasjonskapsler, kan du gå til aboutcookies.org. For mer informasjon om annonseringskapsler, og hvordan du håndterer dem, besøk youronlinechoices.eu (EU basert), eller aboutads.info (USA basert).

Det er viktig å merke seg at begrensning eller deaktivering av bruk av informasjonskapsler kan begrense funksjonaliteten til nettsteder, eller hindre at de fungerer som de skal.

Personvernsendringer

Selv om de fleste endringer sannsynligvis vil være mindre, kan Spekestua endre sin personvernpolicy fra tid til annen, og på Spekestua (spekestua.no) eget skjønn. Spekestua oppfordrer besøkende til ofte å sjekke denne siden for eventuelle endringer i personvernreglene. Din fortsatte bruk av dette nettstedet etter endring i denne personvernreglene vil utgjøre din aksept av slik endring.

Sist endret: 05.05.2020