Hellekurven er ei spekepølse med storfekjøt, storfeinnmat og flesk. Produksjonen skjer frå desember til april. I kald og turr fjelluft på bu’n (stabburet), skjer spekinga fram til juni. Hellekurven har «Beskytta geografisk nemning» og høyrer til blant dei norske matskattane.
Vekt/Nettoinnhold: ca 800 gram
Ingredienser:Til 100 gram ferdig vare: 142 g kjøttråvare av storfekjøtt, storfehjerter, spekk, lever og blod, løk, salt, sirup, krydder (avklimert) og nitrit E-250
Næringsinnhold:100 gram: Energi 1704kj/407kcal, fett 33,7 g hvorav mettea fettsyrer 13,6 gram, enumettet fettsyrer 15,4 gram, flerumettet fettsyrer 4,4 gram, kasrbohydrat 4,1 g hvorav sukkerarter 23,7 gram, protein 21,9 gram og salt 5 gram