Oppskrifter

 

 

Carpaccio på fenalår

 

INGREDIENSER 4 PERS
100 g fenalår
200 g ruccula
100 g parmesan i små skiver
2 ss Cemo ekstra virgin olivenolje
1⁄2 ts grovkvernet pepper
1 stk sitron

Vask ruccula og legg utover et fat.Bruk en skarp kniv og skjær tynne skiver av fenalår og legg over ruccula, deretter skiver av parmesanost på toppen.Drypp over med olje, og kvern over litt pepper. Del sitronen i båter og legg over. Server gjerne med ristet eller stekt loff.

 

Vaktler med spekeskinke

 

INGREDIENSER 4 PERS
4 ss Cemo extra virgin olivenolje
2 stk vaktler
1 stk stor løk
1-2 stk hvitløk
100 g spekeskinke
bladpersillerosinersalt og nykvernet pepperkonjakk, grappa eller lignende vann

Varm en skvett olje i en gryte og brun vaktlene på alle kanter. Sett dem til avkjøling. Hakk løk, hvitløk, spekeskinke og persille og bland det sammen. Stek det godt med en god skvett olje på en panne med rosinene. Dryss på litt salt og pepper. Fyll vaktlene med blandingen og ha dem over i gryten igjen, varm godt opp. Flambér vaktlene i en god skvett grappa, marc, konjakk eller lignende. Når flammene har slukket helles det på en god skvett vann og vaktlene småkoker under lokk i 20-25 minutter. Spises med godt brød til.

Stekt biff

 

Stekt Biff

 

La biffene ligge romtemperert ca. 30 minutter før steking.
Krydre med biffkrydder like før de legges i stekepannen.

La stekepannen bli varm og smøret få en nøttebrun farge før kjøttet legges i.
Legg noen biffer om gangen slik at pannen ikke blir for avkjølt
og kjøttet koker mer enn det steker.

Når kjøttsaften begynner å piple ut på oversiden er det tid for å snu biffen.

Hvordan vil du ha biffen?

RÅ BIFF
Stek biffen 1 min på hver side.

MEDIUM STEKT BIFF
Stek biffen på sterk varme til kjøttsaften pipler ut på oversiden,
snu biffen og stek til det pipler på den andre siden.

GODT STEKT BIFF
Stek biffen 1 minutt på hver side ved sterk varme,
etterstekes ca. 4 min på hver side over svak varme.